Ga naar de hoofdinhoud

Vlaamse en Nederlandse zorgproeftuinen ondersteunen bedrijven in CrossCare2

30/08/2023
Glenn Weyers Projectcoördinator

Op woensdag 17 mei keurde INTERREG Vlaanderen-Nederland ‘CrossCare 2.0’ goed. In dit grootschalige project zal LiCalab samen met 7 andere Vlaamse en Nederlandse zorgproeftuinen een 25-tal zorginnovaties in Vlaanderen en Nederland financieel en inhoudelijk ondersteunen. LiCalab is de leadpartner van dit project.

In een eerste succesvol CrossCare-project (2016-2021) ondersteunden Vlaamse en Nederlandse zorgproeftuinen 30 zorginnovaties. CrossCare 2.0 gaat verder op de ingeslagen weg om de ontwikkeling en implementatie van innovaties in de zorg te faciliteren. Enerzijds ontvangen bedrijven financiële steun uit het ‘CrossCare-innovatiefonds’. Anderzijds ondersteunen zorgproeftuinen langs beide zijden van de grens de geselecteerde bedrijven-ontwikkelaars door innovaties te demonstreren/testen/evalueren met eindgebruikers. De eerste CrossCare-oproep voor bedrijven en zorgorganisaties die een concrete zorginnovatie willen uitwerken, verwachten we in het najaar.

Het project krijgt 4 miljoen EUR Europese subsidies vanuit INTERREG Vlaanderen-Nederland. Aanvullend ontvang het project ook cofinanciering vanuit de provincie Antwerpen.

Verwante blogs