Ga naar de hoofdinhoud

Workshops over de selectie & evaluatie van digitale gezondheidstoepassingen

27/06/2024
Annouck De Cat Panelmanager

In mei en juni organiseerden VIVEL - Vlaams Instituut voor de Eerste Lijn en LiCalab twee workshops met vertegenwoordigers van de eerstelijnszorg. Welke uitdagingen zijn er bij de selectie en evaluatie van digitale gezondheidstoepassingen binnen zorg en welzijn?

VIVEL ontwikkelt een toetsingskader dat zorgaanbieders en zorgraden helpt om te beoordelen of een digitale toepassing voldoet aan de principes van de Quintuple Aim, de acht Caring Technology Principles en het Belgian Integrated Health Record. Een handige vragenlijst begeleidt de gebruiker door dit proces.

Tijdens de workshops bespraken de deelnemers de grootste uitdagingen om digitale toepassingen binnen gezondheid en welzijn te selecteren en te evalueren. Ze gaven waardevolle feedback op de vragenlijst: is er behoefte aan deze vragenlijst? Zijn de vragen duidelijk? Is het een praktisch en gebruiksvriendelijk instrument? 

Main takeaways: zorgaanbieders en zorgraden hebben behoefte aan ondersteuning om digitale toepassingen te selecteren en te evalueren. De deelnemers waardeerden het om vroeg in het ontwikkelingsproces betrokken te worden en om mee richting te geven aan de ontwikkeling van een praktische tool. 

Deze workshop is onderdeel van het lerend netwerk van de acht Caring Technology Principles (8 CTP) en wordt financieel ondersteund door het Fund Dr. Daniël De Coninck, beheerd door de King Baudouin Foundation. 
 

Verwante blogs