Ga naar de hoofdinhoud

Campus Kruidtuin

Locatie

Mechelen

Locatie

Lange Ridderstraat 44
2800 Mechelen
Belgi√ę

Download hier het grondplan
Campus in het park

Onderwijs centraal

Op Campus Kruidtuin staat onderwijs centraal. We leiden er de leerkrachten kleuter-, lager en secundair onderwijs van de toekomst op. En we doen dat ervaringsgericht. Het leercentrum, het juniorfablab, het I-lab, het zwiebelbos en het kleuterlabo zijn er de ultieme plekjes voor studenten om gewoon wat te chillaxen of om (samen) te werken aan projecten en opdrachten.  Dat de campus in Mechelen ligt is een dik pluspunt want Mechelen is hip en happening. Een stad op studentenmaat. De campus heel erg rustig gelegen, midden in het Kruidtuinpark, maar wel op wandelafstand van de winkelstraten. 

Openingsuren
maandag, woensdag en vrijdag | 7 - 18.30 u.
dinsdag | 7 - 22.30 u.
donderdag | 7 - 20 u.
Toegang mogelijk met studentenkaart tussen 7 - 8 uur en na 17.15 uur. En op zaterdag van 8 tot 17 uur.
Aangepaste openingsuren | zomervakantie

Studenten leraar secundair onderwijs boeken aarderijkskunde

Opleidingen op Campus Kruidtuin

Campus Kruidtuin is een campus voor leraars in spe. Zij vinden er alles om meesterlijk te worden in hun vak!

Faciliteiten op deze campus  

Honger of gewoon zin in een schnabbel en een babbel? Het studentenrestaurant is dagelijks open tussen 9 en 15 uur. Een plek om te werken of studeren? In het leercentrum kan je elke dag terecht om (samen) te werken aan projecten en opdrachten, ook op zaterdag! Met de fiets naar de campus gekomen? Geen nood, er zijn douches aanwezig.

Studenten van Campus Kruidtuin kunnen ook terecht in het studentenrestaurant en leercentrum op Campus De Vest. 

Ontdek ons leercentrum

Podcast Campus Kruidtuin

Welkom bij de Podcast Kruidtuin. We willen zo niet alleen eerstejaars studenten, maar ook de meer ervaren campus-ganger wegwijs maken op de campus én daarbuiten.

Hoe geraak je er?

De vier Mechelse campussen liggen dicht bij elkaar, in een straal van een paar honderd meter, aan de vesten, in de stad, tussen de stations Mechelen en Mechelen-Nekkerspoel. Bekijk op het mobiliteitsplan hoe je vlot tot aan jouw campus geraakt

witte trein

Trein

Alle Mechelse campussen liggen op ongeveer tien minuten stappen van beide stations, Mechelen-Nekkerspoel en Mechelen.

witte bus

Bus

De dichtstbijzijnde halte voor de bus is halte Zandpoortvest.

fiets

Fiets

Er zijn (overdekte) fietsenstallingen op elke campus in Mechelen. Huur je (elektrische) fiets via stuvo. Of huur een Blue Bike, Mobit of Dégage voor occassioneel gebruik. 

witte auto

Auto

Vlak naast Campus De Vest en op wandelafstand van de andere campussen kan je parkeren in deze betaalparking. Gratis parkeren kan op het Douaneplein of parking De Nekker. De stadsring is eenrichtingsverkeer. Je kan hier je route plannen. Of ga op zoek naar een carpoolpartner.

dots-alt