Ga naar de hoofdinhoud
Onderzoeker

Milou De Smet

Onderwijs en Leren

Expertise: leer- en studeerstrategieƫn, schrijfdidactiek, digitale didactiek voor het hoger onderwijs

Over Milou

Sinds 2010 werkt Milou aan de versterking van effectief onderwijs. Ze heeft ruime ervaring in het uitvoeren van onderwijswetenschappelijk onderzoek Ć©n het toepassen van deze kennis voor docentprofessionalisering en de ontwikkeling en ondersteuning van innoverend en effectief onderwijs.

In 2014 behaalde zij haar doctoraat binnen onderwijswetenschappen waarvoor zij onderzoek uitvoerde naar de effecten van elektronische outline tools op de schrijfvaardigheid van leerlingen. In het kader hiervan ontwikkelde zij een lessenreeks argumentatief schrijven en schreef regelmatig voor (populair)wetenschappelijke tijdschriften. Als domeincoƶrdinator leeromgeving en onderwijsinnovatie aan de Universiteit Antwerpen heeft zij gedurende zeven jaar verschillende innovatie- en professionaliseringsprojecten gecoƶrdineerd en uitgevoerd om docenten te ondersteunen in hun onderwijspraktijk.

Als (senior) onderzoeker binnen ExCEL zal zij haar ervaring inzetten om op een onderbouwde manier, in samenwerking met leraren en docenten, te onderzoeken wat werkt in het onderwijs en hoe dit zo effectief mogelijk kan worden ingezet. Hierbij speelt het ondersteunen en inspireren van de lesgevers een belangrijke rol.

Een selectie van relevante publicaties