Ga naar de hoofdinhoud

Expertise

Met het Expertisecentrum Onderwijs en Leren (ExCEL) willen we ons inzetten voor excellent, evidence-informed onderwijs door de professionaliteit van de leraar te versterken.

We doen zelf onderzoek, volgen wereldwijd uitgevoerd onderzoek of repliceren het. We vertalen vervolgens de onderzoeksresultaten op een laagdrempelige manier naar de praktijk, op maat van leraren en schoolleiders. Dit doen we via onze publicaties en door ons met een groot aanbod van vormingen in te zetten voor de professionalisering van leraren.

Ons onderzoek

Het Expertisecentrum Onderwijs en Leren voert kwaliteitsvol praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek uit binnen drie onderzoekslijnen: effectieve leraren, effectieve lerarenprofessionalisering en effectieve curricula. In elk van deze onderzoekslijnen gaat het om onderzoek waarvan de bevindingen onmiddellijk relevant zijn voor en toepasbaar zijn binnen de onderwijspraktijk van leraren, binnen de opleiding van nieuwe leraren en binnen de professionalisering van leraren die al voor de klas staan.

Ontdek onze onderzoekslijnen en -projecten

Onze vormingen

Wij vertalen onderzoek over ‚Äėwat werkt in onderwijs‚Äô naar de klasvloer. Decennia onderzoek naar de werking van het brein en naar de effectiviteit van leraren geven veel informatie over hoe onderwijs beter gemaakt kan worden. Hiervoor zijn meestal geen spectaculaire ingrepen nodig maar volstaan kleine maar doordachte aanpassingen in de opbouw van een les of in de omgang met leerlingen.

Verbetering van het onderwijs en de resultaten van de leerlingen zijn het doel.

Alle opleiders van ons expertisecentrum beschikken over die stevige wetenschappelijke basis, maar onderscheiden zich vooral door hun jarenlange ervaring voor de klas. Samen doen we wat werkt!

Ontdek onze vormingen
dots

Interesse in een samenwerking of vorming? 

Contacteer ons!
dots

Laat je gegevens achter om op de hoogte te blijven van ons werk

Inschrijven