Ga naar de hoofdinhoud
Begeleider professionele ontwikkeling en onderzoeker

Tine Hoof

Onderwijs en Leren

Leren studeren

Expertise: leer- en studeerstrategieën

Over Tine

Tine stond twaalf jaar voor de klas als leerkracht talen op de Sint-Maarten Bovenschool te Beveren-Waas. Ze bouwde ervaring op in zowel tweede als derde graad van het secundair onderwijs en gaf les in de verschillende onderwijsvormen. Vanuit haar interesse voor studeerstrategieën werkte ze vijf jaar als studiebegeleider op deze school en begeleidde ze leerlingen en leerkrachten in het werken rond effectief leren en studeren. Binnen ExCEL werkt ze o.a. als onderzoeker mee aan een project rond effectieve instructie en studeerstrategieën in het tweedekansonderwijs in Nederland. Ze geeft ook les aan het postgraduaat Leercoach voor het secundair onderwijs aan Thomas More Hogeschool.

Een selectie van relevante publicaties

Hoof, T., Surma, T., Muijs, D., Kirschner, P. A. (2020). Supporting students to become self-regulated learners: Metacognition matters. The Education Exchange (Chartered College of Teaching)

Hoof, T., Surma, T., & Kirschner, P. A. (2021). Studeren met succes. Antwerpen: Thomas More-hogeschool. 

Hoof, T., Buelens, W., Vanhoyweghen, K. & Surma, T. (2022, 9 mei). Promoting teacher effectiveness through CPD, implementing the design of an online learning environment. Impact. https://my.chartered.college/impact_article/promoting-teacher-effective…

Gerelateerde onderzoekslijnen