Ga naar de hoofdinhoud

Leraar afwezig? Bied je leerlingen een webinar over leren studeren aan!

14 september 2023

Is er een leraar afwezig en heb je niet meteen een vakgebonden opdracht liggen?

Vanuit Expertisecentrum Onderwijs en Leren bieden we scholen dit jaar de herwerkte opname van onze webinar ‘Leren studeren’ aan, specifiek voor leerlingen van het eerste tot zesde jaar secundair/voortgezet onderwijs.
Eva Maesen legt de leerlingen uit hoe ze betere resultaten kunnen behalen met dezelfde (of zelfs minder!) inspanning. Populaire studeerstrategieën zorgen er immers niet noodzakelijk voor dat een leerling de leerstof diepgaand zal verwerken en dus lang zal onthouden. Welke studeerstrategieën zijn dan wel effectief? En waarom? In deze sessie krijg je heel wat interessante tips die je onmiddellijk kan toepassen.

De webinar is gebaseerd op de boekjes (Leer studenten) studeren met succes en is ingedeeld in twee lesuren. Er hoort ook een opdracht bij die leerlingen tijdens de webinar maken en nadien kunnen verbeteren aan de hand van een correctiemodel. De opdracht is meteen ook de samenvatting van de sessie. We bieden twee versies van deze opdracht: eentje voor leerlingen die geen ervaring hebben met het nemen van notities tijdens de les, en eentje voor leerlingen die hier wel al in getraind zijn.

Studeren met succes

De kostprijs van dit pakket bedraagt €85,00. De opname blijft het hele schooljaar (23-24) voor u beschikbaar en mag vrij in alle klassen gebruikt worden.

Stuur eenvoudig een mailtje naar excel@thomasmore.be met uw facturatiegegegens (naam, adres, mailadres facturatie en eventueel BTW- en referentienummer) en we bezorgen u het pakket.