Overslaan en naar de inhoud gaan

Podcast Buiten de krijtlijnen: project zomerschool 2023

12 september 2023

In opdracht van de Vlaamse overheid voert Expertisecentrum Onderwijs en Leren momenteel een onderzoek uit naar de Vlaamse zomerscholen anno 2023. Niet alleen kregen de vele organisatoren en medewerkers de afgelopen weken een vragenlijst rond hún zomerschool voorgelegd, we gingen met het onderzoeksteam ook in tien zomerscholen op bezoek. Tot ons grote plezier werden we overal met open armen ontvangen!

In een tweede fase van het onderzoek bestuderen we de samenwerking tussen zomerscholen en ankerscholen. Die laatste zijn de scholen waar zomerschoolleerlingen tijdens het schooljaar les volgen. Alle onderzoeksresultaten dienen ten laatste eind maart 2024 aan de opdrachtgever opgeleverd te worden.

In tussentijd sprak collega Pieter Verachtert ook met Rinke Vanhoeck die in opdracht van Schoolmakers een driedelige podcastreeks rond zomerscholen gemaakt heeft. Rinke en Pieter hadden het over wetenschappelijk onderzoek dat op verschillende plekken in de wereld naar zomerscholen werd uitgevoerd. U kan het resultaat hier beluisteren.

En ook Hadjira Hussain Khan van Sociaal.Net voelde Pieter over zomerscholen aan de tand. De neerslag van hun gesprek maakt deel uit van een uitgebreider zomerschoolartikel op de website van Sociaal.Net.