Overslaan en naar de inhoud gaan
Boek een

Vorming voor ouders

Leerlingen leren op school voortdurend kennis en vaardigheden bij. Om al die nieuwe leerstof goed te begrijpen en zo lang mogelijk te onthouden, is het belangrijk dat leerlingen op een zo goed mogelijke manier de leerstof instuderen en oefenen.

Welke leerstrategie√ęn gebruiken ze daarbij het best en welke beter niet? Deze keuzes kunnen kinderen of jongeren (meestal) niet uit zichzelf maken. De school is dan ook een zeer belangrijke schakel in het effectief leren studeren van leerlingen. We vragen dan ook om eerst het lerarenteam te vormen, alvorens we een lezing geven voor de ouders van de school.¬†

Op jouw school

 
Hoe kunnen ouders hun kind(eren) optimaal ondersteunen in hun leerproces?
 

Gezien de meerwaarde om ouders te betrekken bij het leerproces van hun kinderen, bieden wij ook voor hen een vorming aan over o.a. hoe ons geheugen werkt, wanneer wordt geleerd, wanneer het enkel lijkt alsof geleerd wordt en wat het leren belemmert. We geven tips die helpen bij organiseren van schoolwerk (op korte of langere termijn) en bespreken een aantal effectieve studiemethoden die helpen om zo veel mogelijk rendement te halen uit de studietijd.

Doelgroepen: ouders van het lager (primair) onderwijs en het secundair (voortgezet onderwijs)
Deze vorming duurt ongeveer 1 uur en kan zowel fysiek als online doorgaan. 

Neem contact op om deze vorming aan te vragen

Slim studeren en hoe je je kind daarbij kan ondersteunen.
 

Leerlingen leren op school voortdurend kennis en vaardigheden bij. Om al die nieuwe leerstof goed te begrijpen en zo lang mogelijk te onthouden, is het belangrijk dat leerlingen op een zo goed mogelijke manier de leerstof instuderen en oefenen. Welke leerstrategie√ęn gebruiken ze daarbij het best en welke beter niet? Deze keuzes kunnen kinderen of jongeren (meestal) niet uit zichzelf maken.

Op woensdag 24 april vindt onze 'SPECIAL Studeren met succes' plaats. Dit zijn twee gratis webinars, één voor leerlingen en één voor ouders. 

In deze online sessies leren we o.a. hoe ons geheugen werkt, wanneer wordt geleerd, wanneer het enkel lijkt alsof geleerd wordt en wat het leren belemmert. We geven tips die helpen bij organiseren van schoolwerk (op korte of langere termijn) en bespreken een aantal effectieve studiemethoden die helpen om zo veel mogelijk rendement te halen uit de studietijd.

Doelgroepen: 

  • Sessie 1: Leerlingen uit het lager¬†(primair) onderwijs en secundair (voortgezet) onderwijs

  • Sessie 2: Ouders

Tijdstip:

  • woensdag 24 april 2024 | 14u30 ‚Äď 15u30 voor leerlingen/studenten
  • woensdag 24 april 2024 | 19u30 ‚Äď 20u30 voor ouders
Schrijf hier in!
dots

Een vorming aanvragen of meer informatie? Contacteer ons!

Marketing- en communicatiemedewerker

Lyn Pauwels

dots

Laat je gegevens achter om op de hoogte te blijven van ons werk

Inschrijven