Ga naar de hoofdinhoud

[In de kijker] Camilla Evensson - Research Institutes of Sweden

29/05/2024
Annouck De Cat Panelmanager

Mijn naam is Camilla Evensson en ik werk bij RISE, Research Institutes of Sweden, als manager van de afdeling Future Health and Care. Deze afdeling richt zich op het samenbrengen van verschillende partijen in de samenleving die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling en innovatie van de gezondheidszorg en sociale zorg in Zweden. Ons doel is om duurzame gezondheid en zorg te creƫren, waarbij we uitgaan van het perspectief van het individu. De projecten waar ik bij betrokken ben, hebben een interdisciplinaire aanpak en kijken naar het grotere geheel. We onderzoeken nieuwe vormen van samenwerking tussen verschillende sectoren, zoals de publieke sector, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties.

Ik werk bijvoorbeeld aan een project dat de toegang tot gezondheidsgegevens voor onderzoekers en vernieuwers wil verbeteren. Een ander project richt zich op het verbeteren van de toegankelijkheid van gemeenschapsdiensten, waaronder gezondheidszorg, in plattelandsgebieden. Daarnaast werk ik aan een project dat de kwaliteit van welzijnsmetingen wil verbeteren, zodat we kunnen investeren in initiatieven en technologieƫn die echt bijdragen aan het welzijn van ouderen.

Het ACE-project heeft ons de kans gegeven om samen te werken met LiCalab als projectpartner, waarbij RISE de hoofdpartner is. ACE streeft naar een toekomst waarin ouderen veiliger en onafhankelijker kunnen leven door het gebruik van innovatieve oplossingen voor thuiszorg te versnellen. LiCalab heeft veel ervaring met gebruikersbetrokkenheid, co-creatie en het testen van nieuwe technologieƫn met eindgebruikers, wat een grote bijdrage levert aan het ACE-project. Het is belangrijk om zorgverleners, eindgebruikers, onderzoekers, ontwikkelaars en overheden te betrekken. LiCalab heeft toegang tot een uitgebreid netwerk in de gezondheidszorg, wat helpt bij de uitvoering van het project. Ik ben erg blij dat ik met LiCalab kan samenwerken in dit project.
Ā 

Verwante blogs