Ga naar de hoofdinhoud

[In de kijker] Mª José Hernández - Project Manager bij Fundación INTRAS

28/02/2024
Sascha Vermeylen Panelmanager

Hallo, mijn naam is Mª José Hernández en ik ben projectmanager bij Fundación INTRAS Foundation. INTRAS is een non-profit organisatie die zich inzet voor hoogwaardig onderzoek en interventies op het vlak van geestelijke gezondheid, ouder worden en cognitieve of fysieke beperkingen. INTRAS combineert onderzoek, training, sociale en gezondheidszorg, neuro-psychologische interventie, technologische ontwikkelingen, therapeutische innovatie en klinische praktijk.

Ik heb meer dan 20 jaar ervaring als onderzoeker en projectmanager, waarbij ik diverse functies vervulde binnen onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten, zowel nationaal als internationaal (projectvoorstellen uitwerken en beheren). Ik heb ook een achtergrond in technologie, technologiemanagement (integratie van nieuwe en bestaande technologieën), technologische haalbaarheidsstudies, innovatieadvies en management van kwaliteitssystemen.

Ik werk samen met LiCalab in het project Digital Health in a Circular Economy (DiCE). Dit project wil het probleem van het toenemende digitaal gezondheidsafval aanpakken. Het centrale doel van DiCE is om de levensduur van producten zoveel mogelijk te verlengen, waarbij de nadruk ligt op het testen van oplossingen. 

De proeftuinen (LiCalab en MindLab/INTRAS) onderzoeken de voorkeuren van burgers voor het inzamelen en retourneren van digitale gezondheidstoepassingen.  Als burgers meer betrokken zijn, zullen ze meer geneigd zijn om duurzaam te handelen, hun houding ten opzichte van het milieu veranderen en beter omgaan met elektronisch afval. Dit helpt mensen om zich verantwoordelijker te voelen en stimuleert innovatie. 

Het is een plezier om samen te werken met het LiCalab team!


 

Verwante blogs