Ga naar de hoofdinhoud

DiCE-partners te gast op het World Resources Forum in Genève

05/10/2023
Sascha Vermeylen Panelmanager

Op uitnodiging van het World Resources Forum trokken de DiCE-partners,  waaronder LiCalab, in september naar Genève. De bijeenkomst was een unieke gelegenheid om geïnspireerd te worden door topsprekers tijdens de conferentie, een update te ontvangen over de activiteiten binnen het DiCE-project en het toekomstplan te bespreken. 

Het gebruik van digitale gezondheidstoepassingen, zoals slimme medicatieverpakkingen en draagbare medische sensoren, is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Deze innovaties zorgen voor veel vooruitgang in de zorg maar ze leiden ook tot een enorme toename van elektronisch afval. Het DiCE-project (Digital Health in the Circular Economy) wil dit aanpakken. De doelstelling van het project is om de levensduur van digitale gezondheidstoepassingen te verlengen door oplossingen te ontwikkelen en te testen over de volledige levenscyclus van het product.

Op uitnodiging van het World Resources Forum trokken de DiCE-partners in september naar Genève voor hun tweede consortiumvergadering en live workshops.  We praatten bij over resultaten en planden de volgende stappen binnen het project. Op de conferentie toonden we het belang van circulaire ontwerpen en samenwerking ook op een ludieke manier. Op een interactieve stand vroegen we bezoekers om een medisch apparaat, gemaakt van LEGO, uit elkaar te halen en de printplaat naast de batterij er zo snel mogelijk uit te halen maar ook om een beter ontwerp te bedenken: een geanimeerde oefening! 
De bijeenkomst was een perfecte gelegenheid om niet alleen partners persoonlijk te ontmoeten maar ook om te luisteren naar de expertise van onze adviesraad en om onze ideeën en plannen te toetsen bij de externe belanghebbenden op de conferentie.  

DiCE is een vierjarig project, met financiering van het programma Horizon Europe van de Europese Unie, waaraan 20 organisaties uit negen landen deelnemen. Het project wordt afgerond in september 2026.

Meer informatie?
Bezoek de website van DiCE of neem contact op met Sascha Vermeylen via sascha.vermeylen@thomasmore.be
 

Verwante blogs