Ga naar de hoofdinhoud

LiCalab wordt onderdeel van het Expertisecentrum Zorg en Welzijn

05/10/2023
Sascha Vermeylen Panelmanager

Thomas More kreeg in 2023 een nieuw jasje. LiCalab vaart al drie jaar onder de vlag van Thomas More en verandert mee van vlag maar niet van koers. Zorgproeftuin LiCalab wordt een onderdeel van het Expertisecentrum Zorg en Welzijn. Ontdek meer!

Als grootste hogeschool van Vlaanderen maakt Thomas More zich klaar voor de uitdagingen van morgen. We bundelen de krachten en zorgen ervoor dat je ons nog gemakkelijker weet te vinden, of je ons nu al kent of niet. Zo bereiken we echt iedereen met ons praktijkgericht onderzoek en creëren we nóg meer impact.   

Expertisecentrum Zorg en Welzijn
Het expertisecentrum Zorg en Welzijn is een onafhankelijk expertisecentrum dat op basis van praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek focust op innovatie en technologie in gezondheid en welzijn. Op die manier verhogen we de maatschappelijke en economische impact van zorgoplossingen.   
Het expertisecentrum bestaat uit drie onderzoeksgroepen:

  • Zorgproeftuin LiCalab ondersteunt bedrijven en organisaties in de zorg- en welzijnssector en co-creëert, evalueert en test innovatieve oplossingen in hun eigen leef- en werkomgeving.
  • Mens en Welzijn verdiept zich in vraagstukken rond (psycho)diagnostiek en preventie en interventie in psychologische-, welzijns- en zorgcontext.
  • Mobilab & Care verdiept zich in zorgoplossingen. Iedereen ten volle laten deelnemen aan de samenleving is ons doel.

Nieuwe website
Onze website verandert. Voortaan bezoek je ons via de website van Thomas More en vind je ons onder het Expertisecentrum Zorg en Welzijn. Welke gevolgen heeft dat? Weinig! Bij het lezen van artikels uit de nieuwsbrief kom je automatisch op de nieuwe website terecht. Ook het aanmelden voor activiteiten, projecten of oproepen gebeurt op dezelfde manier. Een nieuwe jas maar géén nieuwe werking.

De werking van LiCalab én het team aan het roer, blijven natuurlijk onveranderd.  We staan nog steeds klaar voor bedrijven en (zorg)organisaties die willen innoveren in de zorg. Met een panel van meer dan 1.500 eindgebruikers in Vlaanderen en een sterk internationaal netwerk testen, co-creëren en evalueren we innovaties in de brede zorgsector. 

Vragen of opmerkingen?
Neem contact op met Sascha Vermeylen via sascha.vermeylen@thomasmore.be. 
 

Verwante blogs