Ga naar de hoofdinhoud

Partnermeeting ACE in Denemarken: de thuiszorg van de toekomst

31/08/2023
Annouck De Cat Panelmanager

De partnermeeting van het ACE-project zorgde voor een goede afstemming tussen de activiteiten van de partners. Het doel van het ACE-project is innovatie in de thuiszorg versnellen. Met de neuzen in dezelfde richting zullen we in het najaar de noden van de thuiszorg in de landelijke zorgcontext in kaart brengen.

Het groeiend aantal zorggebruikers en de vraag naar hoogwaardige zorg op lange termijn is niet vol te houden. Daarnaast kampt Europa met een tekort aan zorgverleners. Door gerichte inzet van technologie en/of de aanpassing van zorgprocessen speelt het ACE-project enerzijds in op deze gemeenschappelijke uitdagingen én anderzijds op de specifieke noden van de stakeholders binnen de thuiszorg in de verschillende landen.

LiCalab zal in het najaar de noden van de Vlaamse stakeholders in kaart brengen. Daarna worden de resultaten van de verschillende Europese landen samengebracht en zullen we de Europese en landspecifieke noden analyseren. Deze waardevolle informatie vormt de basis om later in het project zorgnoden aan technologieën te koppelen (matchmaking).

De meetings vonden plaats in het inspirerende DOKK1-gebouw: een overheidsgebouw dat ruimte biedt aan een bibliotheek, cultuurcentrum, speelruimtes voor kinderen, workshopruimtes en een demoruimte met zorginnovaties. Het is een fijn en toegankelijk ontmoetingspunt waar bezoekers hun creativiteit de vrije loop kunnen laten en waar ze de toekomst in het heden kunnen ontmoeten. We brachten ook een bezoek aan ‘the house of generations’. In dit intergenerationeel huis leven jonge en minder jonge,  mobiele en minder mobiele bewoners samen in een gloednieuw woonconcept.

Met veel enthousiasme zijn we klaar om de volgende stappen binnen het project aan te vatten. Voor de volgende partnermeeting verwelkomt LiCalab alle partners op Vlaamse bodem!

ACE kadert in het programma Interreg Europe North Sea Region van de Europese Commissie.

Verwante blogs