Ga naar de hoofdinhoud

Registreer voor workshop van OVAM, BEBAT en DiCE

02/11/2023
Sascha Vermeylen Panelmanager

OVAM, Bebat en het Horizon Europe consortium DiCE brengen de gezondheidsindustrie, professionelen en beleidsmakers rond de tafel voor een interactieve workshop. Aanleiding is de studie “Onderzoek rond eenmalige medische apparatuur die batterijen bevat” . De workshop kadert binnen de Green Deal Duurzame Zorg, waarbinnen er o.a. naar manieren wordt gezocht om materialenverbruik binnen de brede zorg- en welzijnssector te verminderen. Het aantal plaatsen is beperkt: ‘first come, first serve’. Mis deze kans niet en registreer vandaag!

De studie “Onderzoek rond eenmalige medische apparatuur die batterijen bevat” van OVAM en Bebat focust op eenmalige medische apparatuur die batterijen bevat. De studie analyseert waar het afvalstadium van deze apparatuur begint, bijvoorbeeld in ziekenhuisdepartementen of in de thuiszorg, schat de huidige en toekomstige volumes van afvalstromen in en brengt bestaande initiatieven in kaart. De studie geeft inzichten over de logistieke keten en de kosten verbonden aan de afvalinzameling, maar ook aan de ontmanteling van de medische apparatuur. Er worden beleidsaanbevelingen gemaakt voor een meer circulair kader.

De Green Deal Duurzame Zorg is een Vlaams initiatief voor en door de brede zorg- en welzijnssector dat als doel heeft om een duurzame transitie te versnellen. De Green Deal werd in maart 2023 gelanceerd en loopt tot eind 2026. 193 deelnemers ondertekenden dit engagement en gaan binnen hun organisatie aan de slag met acties die vallen binnen de 4 gedefinieerde thema’s:

  • Natuur & gezondheid
  • Klimaat & infrastructuur
  • Materialen & afval
  • Geneesmiddelen in water

Nieuwe deelnemers aan de Green Deal kunnen nog intekenen tot maart 2024.
Interesse om deel te nemen aan het event? Meer informatie en inschrijven via deze link.
 

Verwante blogs