Ga naar de hoofdinhoud

VITALISE organiseert tweede Bootcamp en Summer School in Spanje

31/08/2023
Kim Helsen Onderzoeker

Van 6 tot 9 juni vonden in Bilbao de tweede VITALISE Bootcamp en Summer school plaats. Onderzoekers, studenten, docenten en proeftuinmedewerkers leerden meer over proeftuinonderzoek en marktintroductie van innovaties. Ook collega’s Annouck, Kim en Vicky namen deel.

De Bulgaarse VITALISE-partner Antology Ventures liet tijdens de tweedaagse bootcamp deelnemers kennismaken met de verschillende stappen die nodig zijn om innovatie in de markt te introduceren. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en oefeningen kregen we inzicht in klantenprofielen, matchen van problemen en mogelijke oplossingen, intellectuele eigendomsrechten (IPR) en verdienmodellen.

De Summer School omvatte een mooie mix van theorie en praktijk op het vlak van proeftuininstrumenten, -methoden en -diensten. De opgedane kennis werd meteen geïmplementeerd tijdens groepsopdrachten. Goede praktijken vanuit verschillende organisaties en landen resulteerden in concrete studieprotocollen. Deelnemers kregen ook de kans om zelf te ervaren hoe VITALISE een begrippenlijst van proeftuinonderzoek ontwikkelt via co-creatie. Tot slot was er tussen het harde werken door ook tijd voor sport en cultuur.

Verwante blogs