Ga naar de hoofdinhoud

Vitalise-partners ontmoeten elkaar voor de tweede keer in Oostenrijk

30/08/2023
Kim Helsen Onderzoeker

In het H2020-project Vitalise werkt LiCalab samen met 16 andere Europese en Canadese livings labs aan geharmoniseerde standaarden en procedures voor proeftuinen. Op 6 en 7 maart kwamen de partners van het consortium voor een tweede keer fysiek samen in Wenen, Oostenrijk. Collega’s Vicky en Kim vertegenwoordigden LiCalab.

Het was bijna een jaar geleden dat de Vitalise-partners elkaar in levende lijve ontmoetten. Dit keer was het de beurt aan de Oostenrijkse partner AIT (Austrian Institute of Technology) om het consortium te ontvangen.

Tijdens de eerste dag werkten we in kleinere groepen aan het optimaliseren en harmoniseren van workflows voor klantenwerving, projectplanning, projectimplementatie en verspreiding van onderzoeksresultaten. Daarnaast stonden er workshops op het programma om tot een gemeenschappelijke taal te komen en bespraken we de planning van publicaties over de gemeenschappelijke onderzoeksactiviteiten (zie Joint Research Activities (JRAs) – Vitalise-Project), zodat de resultaten uit het Vitalise onderzoek zo breed mogelijk gedeeld kunnen worden.

Op dag 2 ging het consortium in gesprek over de verschillende ICT-tools die het Vitalise-project ontwikkelt. Een eerste voorbeeld is Panelab, een tool voor panelmanagement met oog voor de creatie van een echte community. Een tweede tool is AccelUP, een matchmakingplatform voor proeftuinen en bedrijven, onderzoeksgroepen of individuen die gebruik willen maken van proeftuindiensten. En was ook ruimte voor enkele gepassioneerde externe sprekers.

Het Vitalise-project is gestart op 1 april 2021 en loopt nog tot eind maart 2024.

Verwante blogs