Ga naar de hoofdinhoud

Hoe geef je effectief blended hoger onderwijs vorm? Leidraad voor docenten

10/01/2023

In het kader van het onderzoeksproject naar Effectief Blended Professioneel Hoger Onderwijs (EBHO) aan de Thomas More Hogeschool ontwikkelden collega’s dr. Claudio Vanhees en dr. Milou de Smet van ExCEL op basis van een gezamenlijke reviewstudie met de collega’s van Mens & Welzijn een leidraad voor docenten vol praktische tips en concrete handvatten voor de lespraktijk.

 

Wil je zowel de leeruitkomsten als de psychosociale vorming van je studenten versterken? De leidraad met aanbevelingen voor docenten en de bijhorende poster in A3-formaat kun je integraal downloaden op de EBHO-projectpagina.

In het EBHO-onderzoeksproject willen we meer inzicht krijgen in de effectiviteit van blended leren op de brede vorming van studenten in het professioneel hoger onderwijs, met aandacht voor zowel cognitieve leeruitkomsten als de bredere psychosociale vorming. Op die manier willen we docenten in dat professioneel hoger onderwijs wetenschappelijk onderbouwde handvatten aanreiken bij het ontwerpen van effectief blended onderwijs.

Verwante blogs