Overslaan en naar de inhoud gaan

Project-ELODIE neemt een vliegende start met 55 deelnemende scholen!

➡️ De voorbije week hebben alle 55 deelnemende scholen uit project-ELODIE tijdens de opstartsessie van in totaal 7 Lerende Netwerken nader kennis gemaakt met elkaar en team-ELODIE. Tijdens de eerste bijeenkomsten werd door alle betrokken partijen alvast intensief nagedacht over effectief voorbereidend taal- en leesonderwijs in de basisschool📚.

ELODIE staat voor Effectief LeesOnderwijs Doet Iedereen Excelleren, een project waarin het Expertisecentrum voor Effectief Leren en de opleiding Logopedie en Audiologie namens de Thomas More Hogeschool de handen in elkaar slaan met het Europees Sociaal Fonds (ESF), het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming, de Odisee Hogeschool en de Universiteit Gent.

In het kader van het Leesoffensief werken we samen aan de versterking van het Vlaamse voorbereidende taal- en leesonderwijs. Gelijke leeskansen zijn ons doel. Om dat doel te bereiken, vormen we sterke leerkrachten die effectief voorbereidend taal- en leesonderwijs kunnen bieden. We vertrekken daarbij vanuit een brede visie op leesvaardigheid, die zowel het technische aspect van lezen als het begripsaspect en de bruggen tussen beide in rekening brengt.

✅️We zijn er bij ExCEL alvast helemaal klaar voor om samen met de ELODIE-collega’s en de deelnemende scholen dit en volgend schooljaar samen hard te werken aan gelijke leeskansen voor alle jonge kinderen!

Meer info over project-ELODIE vind je hier ⬇️

Projecten

Experten

Onderzoeker

Kim Bellens

Expertise: methodologie, leermiddelen, lerareneffectiviteit

Onderzoeker

Henk Byls

Expertise: leermiddelen