Partneroproep : GREAT
Het GREAT-project heeft als doel de geestelijke gezondheidszorg in de regio Noordwest-Europa (NWE) te verbeteren door de ...
In een snel evoluerend welzijnslandschap is het voor organisaties belangrijk om permanent te investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers. Het helpt om bij te blijven met de nieuwste inzichten, de bestaande praktijk te optimaliseren, of om nieuwe methodieken of technieken sneller ingang te laten vinden. Vorming, training en opleiding betekenen een significante investering in tijd en in middelen. Inschatten of en in welke mate trainingen effectief impact realiseren is dan ook van belang.
Een impactmeting van trainingen biedt organisaties zicht op de motieven van cursisten om aan trainingen deel te nemen, en op de kwaliteit en het leereffect ervan. Cursisten kunnen de impactevaluatie gebruiken om zelf zicht te krijgen op hun individuele vooruitgang en op de resultaten van hun deelname aan een training. Daarnaast biedt een structurele impactmeting de mogelijkheid voor vormingsorganisaties om hun aanbod te optimaliseren en te verantwoorden ten aanzien van subsidiƫrende overheden, opdrachtgevers en werkveldorganisaties.
Daarom ontwikkelde Onlinehulp Vlaanderen een eenvoudig meetinstrument gericht op het verbeteren van het eigen leeraanbod.
Sylvie Bernaerts (PhD) is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Psychologie en technologie. Haar expertise ligt in de inzet van immersieve technologie en artificiƫle intelligentie in de (geestelijke) gezondheidszorg.
Fien Buelens (MSc) is onderzoeker en valorisatiemedewerker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Psychologie en technologie. Vanuit haar expertise faciliteert ze de verbinding tussen onderzoek en praktijk.
Toon Colman (MSc) is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Psychologie en technologie. Als experimenteel psycholoog wil hij zijn methodologische expertise inzetten ten behoeve van (geestelijke) gezondheidszorg.
Nele De Witte (PhD) is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Psychologie en technologie. Ze heeft expertise in onder andere wearables en XR. Daarnaast is ze de wetenschappelijk coƶrdinator van LiCalab.
Eva Van Assche (PhD) is docent-onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Psychologie en technologie. Ze focust op hoe digitale toepassingen (bv. applicaties) bijdrage kunnen leveren aan de geestelijke gezondheidszorg.
Tom Van Daele (PhD) is onderzoekcoƶrdinator Psychologie en technologie bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Als klinisch psycholoog doet hij onderzoek naar de toegevoegde waarde van technologie binnen de geestelijke gezondheidszorg.