Ga naar de hoofdinhoud

Driewerf Studeren met Succes

25/02/2023

Leerlingen en studenten uit het middelbaar en hoger onderwijs maken zich klaar voor de eindexamenperiode. Er worden planningen opgesteld, markeerstiften gekocht en stapels papier volgeschreven. De studeerkoorts stijgt! En bijgevolg ook de aandacht voor slimme studeertips.

  1. In De Morgen deelden experts een aantal studeertips voor studenten tijdens de examenperiode. Onder andere collega Tine Hoof, Pedro De Bruyckere, Hendrik Vos en Philip Dutr√© wijzen studenten op het belang van krachtige studeerstrategie√ęn zoals jezelf testen, leerstof herhalen en jezelf vragen stellen. Ook tips om tijdig te pauzeren, afleiding te beperken √©n examenvragen goed te lezen komen aan bod. Benieuwd? Je kan het artikel¬†hier¬†lezen.
  2. Het Nieuwsblad weidde een artikel aan de tien vuistregels voor effectief studeren die collega‚Äôs Tine Hoof en Eva Maesen opstelden. Ze staan stil bij de valkuilen van populaire studeerstrategie√ęn zoals markeren en herlezen en leggen uit welke studeerstrategie√ęn meer bijdragen tot leren. De sleutel tot succes? Diep nadenken!¬†Je kan het artikel¬†hier¬†lezen.
  3. Tot slot zette het Expertisecentrum Onderwijs en Leren in op het verspreiden van studeertips via een gesmaakte webinar voor ouders én een pakketje van tien studeerkaarten dat intussen meer dan 2 500 keer werd gedownload. De studeerkaarten maken deel uit van de publicaties Studeren met succes en kan je hier downloaden.

Verwante blogs